Bokashi Organko 2 Ocean – esimene köögikomposter, mis on valmistatud taaskasutatud kalavõrkudest - Koduwärk

Bokashi Organko 2 Ocean – esimene köögikomposter, mis on valmistatud taaskasutatud kalavõrkudest

Koduwärk tootevalikusse kuulub üks ääretult eriline biojäätmete komposter – Bokashi Organko 2 Ocean. Nüüd viienda, veekogude, randade ja metsade puhastamisele pühenduva maailmakoristuspäeva eel, on paslik sellele rohkem tähelepanu pöörata ja selgitada, milline seos on biojäätmete prügikastil, ookeanil ning maailmakoristuspäeval.

Aga alustagem statistikast, mis kahtlemata on hirmutav. Igal aastal heidetakse ookeanidesse hinnanguliselt ligikaudu 640 000 tonni kalavõrke. Need kujutavad surmavat ohtu kogu ökosüsteemile. Oma struktuurilt ja materjalilt on kalavõrgud nähtamatuks lõksuks mereloomadele, kes neisse takerdudes saavad viga või lämbuvad surnuks.

Meie kohustuseks on sellele surmavale praktikale vastu seista ja leida viise selle probleemi lahenduseks!

Koduwärk koostööpartner Skaza on aastaid pühendunud uute jätkusuutlike toodete väljatöötamisele ning jäätmeprobleemide lahendustele. Keskendudes ookeanireostuse ennetamisele ning mereloomadele turvalisema ja puhtama keskkonna loomisele, tekkis mõte kalavõrgud rannikutelt käsitsi kokku korjata ning anda neile uus elu. Nii mitte ainult ei puhastatud ookeane, vaid loodi ka toode Bokashi Organko 2 Ocean.

Organko Ocean taaskasutatud kalavõrkudest

Bokashi Organko 2 Ocean idee on võtta loodusest ja anda tagasi loodusele!

Bokahi Organko on biojäätmete komposter, kuid sama hästi võib seda pidada ka biojäätmete prügikastiks – igal juhul on tegemist siseruumis kasutava lahendusega, mis lihtsa vaevaga muudab köögis tekkivad biojäätmed väärtuslikuks ressursiks. Ta töötab hääletult ning ilma ebameeldivate lõhnadeta ja nõuab vaid minuti või paar sinu päevast.

Skazas läbiviidud uuringute põhjal väheneb Bokashi Organko kompostris biojäätmete maht keskmiselt 25% - nii pole imestada, kui mahutad sellesse pere paari nädala või pikemagi perioodi jagu toiduülejääke. Iga kord kui lisad kompostrisse biojäätmeid, lisa sellesse ka Bokashi kliisid.

Bokashi Organko komposter toodab regulaarselt Bokashi vedelikku, mis on suurepärane väetis nii toataimedele kui ka põllukultuuridele kui seda sobivas vahekorras kastmisveele lisad. Kompostris kääritatud biojäätmed aiamulda segatuna toidavad seda aga mikroorganismidega. Aminohapped, vitamiinid, ensüümid, toitained ja süsinik jõuavad täpselt sinna kuhu nad jõudma peavad ehk mulda.

Bokashi Organko 2 Ocean muudab maailma puhtamaks paigaks

Jõudsime nüüd kalavõrkudest kompostimiseni, aga mõned olulised faktid fookuses oleva kompostri kohta tahavad veel välja toomist:

  • Bokashi Organko 2 Ocean on valmistatud 30% ulatuses taaskasutatud ja ümbertöödeldud kalavõrkudest.
  • Iga müüdud Bokashi Organko 2 Ocean kompostri pealt annetab Skaza 2 eurot ookeanide puhastamise eest hoolitsevale instituudile!
  • Iga Bokashi Organko 2 Ocean kompostri ostuga oled ise puhastanud rannikutelt 600g jagu kalavõrke!

Kui miskit siit kõnetas sind või sulle lihtsalt jätkusuutlikkus korda läheb, leiad Bokashi Organko 2 Ocean köögikompostri siit.

Ära unusta, sa oled HEA!

 

Vaata siia, kui soovid Bokashi kompostimise kohta rohkem teada.

Tagasi blogisse