Bokashi Organko 2 kasutamisjuhised

 Kuidas kasutada:

  1. Enne iga esimest kasutamist raputa kompostri põhja 20 ml kliid.
  2. Lõika suuremad jäätmed väiksemateks tükkideks enne nende sisestamist. Pane jäätmed kompostrisse.
  3. Lisa iga uue jäätmekihi kohta 20 ml kliid.
  4. Kasuta komplekti kuuluvat pressi, et jäätmed alla suruda ja õhk välja pigistada, seejärel kata jäätmed kaanega.
  5. Sea mahuti Bokashi vedeliku jaoks valmis. Lase kraanist vedelik välja ja kasuta seda veega lahjendatult taimede kastmiseks või lahjendamata kujul kanalisatsiooni hooldamiseks. Ära unusta vedelikku eemaldada iga 2-3 päeva järel.
  6. Täida komposter nii, et ääreni jääks umbes 5 cm. Tühjenda kompostri sisu biojäätmete mahutisse või sulge selle sisu vähemalt kaheks nädalaks, et saada põhi esmaklassilise komposti jaoks. Ära unusta eemaldada Bokashi vedelikku!
  7. Kui jätad täitunud kompostri käärimisprotsessi lõpetamiseks seisma, võta tekkivate biojäätmete kogumiseks kasutusele uus komposter.

Bokashi Organko 2 sisse on lubatud panna:

puu-ja köögiviljad, tsitrusviljad ja banaanikoored, valmistoit, küpsetatud ja toores liha, juust, kala, jogurt, munad, väiksemad kondid, leib, sai, kohvipaks, teekotid, närtsinud lilled 

Bokashi Organko 2 sisse ei tohi panna:

vedelik (äädikas, mahl, piim, õli, vesi), suured luud, tuhk, loomade väljaheited 

 

Hooldusjuhised:         

  1. Loputa jooksva vee all ilma puhastusvahenditeta peale igat tühjendamist.    
  2. Pressimise ajal peab press olema täielikult pikendatud ja horisontaalasendis. Suru seda allapoole, pressi jäätmeid alla ja lase võimalikult palju õhku välja. Ära kasutage jõudu ega püüa pressi agressiivselt alla suruda! Pressi küljest võtmiseks tõmba lati pikemat osa ülespoole, kuid ära suru seda kokku. Press jaguneb kaheks ja seda on kompostri küljest lihtsam ära võtta.       
  3. Ära jäta toodet otsese päikesevalguse ja madalate temperatuuride kätte.