Korduma kippuvad küsimused - Probiootilised puhastusvahendid - Koduwärk

Korduma kippuvad küsimused - Probiootilised puhastusvahendid

Mis on probiootikumid?

Sõna „probiootikum“ tuleb ladinakeelsest väljendist „pro bios“ ning tähendab elu heaks. Lahti seletatult võib öelda, et probiootikumid on head bakterid ehk elusad mikroorganismid, millistel on meie tervise jaoks kasulik toime.

Kuidas toimivad probiootikumid puhastusvahendites?

eMC probiootilised puhastusvahendid on rikastatud miljonite heade bakteritega, mis katavad puhastatava pinna ning jäävad sellele tundideks paikseks. Selliselt tekib pinnale heade bakterite ülekaal – need domineerivad halbade bakterite üle ja muudavad elukeskkonna patogeenide jaoks võimatuks. Muuhulgas taas-aktiveeruvad head bakterid pinna uuel määrdumisel ehk näiteks uuel kokkupuutel tolmu või katlakiviga tagades nii puhtama tulemuse pikemalt kui arvata oskad.

Kuidas erineb probiootiline puhastus tavapuhastusest?

eMC probiootilised puhastusvahendid on tõhusad ehk need tooted päriselt ka puhastavad! Need lagundavad mustuse loomulikul teel ilma pindu kahjustamata ja nende regulaarne kasutamine loob sinu ümber tervislikuma sisekliima. Probiootiline puhastus elimineerib ebameeldivad lõhnad ja aitab vähendada allergiate riski. Kuid mitte ainult! eMC probiootilised puhastusvahendid säästavad ka raha, sest tänu kõrgele lahjendusastmele saab kontsentraadipudelist väga palju puhastusvahendit. Lisaks on palju, mis jääb meie silmale varjatuks – näiteks see, et head bakterid jätkavad puhastatavatel pindadel tööd veel tunde pärast seda kui sina nendega koristamise lõpetasid.

Kas probiootilised puhastusvahendid desinfitseerivad pindu?

Kiirelt vastates – ei. Desinfitseerijad hävitavad puhastavatelt pindadelt nii head kui halvad bakterid, luues küll lühiajaliselt bakteritevaba efekti, kuid samal ajal ka uue soodsa kasvulava patogeensetele mikroorganismidele. Erinevalt desinfitseerijatest katavad eMC probiootilised puhastusvahendid pinnad heade bakteritega, mis teevad elukeskkonna halbade mikroorganismide jaoks ebasobivaks. Head bakterid, nagu eelpool mainitud ja nimest järelda võib, on head ning neil on sinu ja sinu lähedaste tervise jaoks kasulik toime – seepärast mõtle, kas ikka soovid neid desinfitseerijatega hävitada.

Kas probiootilised puhastusvahendid on ohutud?

Jah, kasutusvalmis lahused lahjenduses 1:1000 ja 1:100 on klassifitseeritud mitteohtlikeks. Tänu looduslikule koostisele ja headele mikroorganismidele on need nahale eriti õrnad ja ohutud kasutada. Geelikujul valmistooted on eriti soovitatavad tundliku nahaga inimestele, allergikutele ja väikelastele. Kõik eMC probiootilised puhastusvahendid on heakskiidetud Saksamaa Föderaalse Riskihindamise Instituudi poolt. Saad tutvuda ohutusjuhiste, ohulausete ja hoiatuslausetega, samuti toodete täpse koostisega iga konkreetse toote juures.

Kus võib probiootilisi puhastusvahendeid kasutada?

Saad eMC probiootiliste puhastusvahenditega puhtaks kodu mistahes nurga, ka nõud, vaibad ja riided ning võid kerge vaevata eemaldada lisaks mustusele ja tolmule nii rasvaplekid kui ka katlakivi. Probiootilisi puhastusvahendeid kasutatakse järjest enam ka üldkasutatavates ruumides, toiduainetööstuses, söögikohtades, lasteaedades, koolides, hoolekandeasutustes, majutusasutustes, kaubanduses ning eeskujulikes puhastusettevõtetes, sest need on tõhusad kõikide pindade puhastamisel.

Kuidas teha kontsentraadist kasutusvalmis puhastusvahend?

Pane tähele, et keeratava korgiga pudelites on eMC probiootilise puhastusvahendi kontsentraat! eMC probiootilise puhastusvahendi kontsentraadist võid valmistada valmis puhastusvahendi nii spreipudelisse kui ka ämbrisse – jälgi toote pakendil või meie kodulehel olevaid täpseid juhiseid õiges kontsentratsioonis lahuse valmistamiseks. Lahjendamiseks kasuta leiget vett, mis võimaldab mikroorganismidel kõige tõhusamalt töötada. Lahjendatud segu kasuta ära ühe nädala jooksul.

Mis juhtub kui teen liiga tugeva lahuse?

eMC probiootilised puhastusvahendid on väga suure lahjendusastmega, seepärast ei tasu ka väiksemaid pudeleid alahinnata – need toodavad valmis puhastusvahendit märksa suuremas mahus kui mõnigi konkureeriv toode. Oleme täheldanud, et soovitatust kangema lahuse puhul ei jää puhastavad pinnad, näiteks peeglid ja aknaklaasid, nii säravalt puhtaks kui tahaks ehk tootjapoolsed nõuanded on igati asjakohased. Jälgi toote pakendil või meie kodulehel olevaid soovitusi sobivas vahekorras puhastusvahendi tegemiseks. Kui peaksid puhastusvahendi kontsentraati siiski pisut üle doseerima, siis saavad puhastatavad pinnad koloniseeritud rohkemate heade bakteritega.

Kas on ka valmiskujul puhastusvahendeid?

Jah, Koduwärk tootevalikus on kaks eMC geelikujul puhastusvahendit, mida ei ole vaja veega lahjendada ning mis on mugavas pumbaga pudelis koheseks kasutamiseks. eMC probiootiline nõudepesuvahend on loodud spetsiaalselt nõude käsitsi pesemiseks, kuid samal ajal tõhus ka nõudepesumasinas. Muuhulgas sobib toode hästi ka kätepesuseebiks. eMC probiootiline pesuvahend sobib riiete pesemiseks käsitsi või pesumasinas temperatuuridel 20°C-95°C. Mõlemad tooted on eriti õrnad ja sobivad hästi tundliku nahaga inimestele, allergikutele ja väikelastele.

Milliseid töövahendeid vajan lisaks?

Ehkki eMC probiootilised puhastusvahendid ei nõua tavatoodetest erinevaid oskusi ega töövahendeid, soovitame nauditavamaks koristuseks kasutada selliseid abivahendeid, mis soosivad töötegemist, kestavad kaua ja on mugavad kasutada. Näiteks on Koduwärk tootevalikus spreipudel, mis võimaldab valmistada täpselt õiges kontsentratsioonis puhastusvahendi ja reguleerida pihustatava vedeliku survet. Ja mitte ainult! See töötab mistahes asendis, kasvõi tagurpidi – nii saad ära kasutada viimsegi tilga oma spreipudelis, ilma et peaksid asjatult pumpama, pudelit loksutama või õiget asendit otsima.

Kui tihti peab probiootilisi puhastusvahendeid kasutama?

Kasuta probiootilisi puhastusvahendeid vastavalt vajadusele ja samasuguse regulaarsusega nagu kasutaksid tavalisi puhastusvahendeid. Pea meeles, et eMC probiootiliste puhastusvahendite regulaarne kasutamine aitab luua sinu koju või kontorisse tervislikuma sisekliima.

Kas halvad bakterid võivad probiootiliste puhastusvahendite suhtes residentseteks muutuda?

Ei, ükski mikroorganism ei muutu teise mikroorganismi suhtes residentseks. Probiootiline puhastus on jätkusuutlik, sest toimub heade mikroorganismide toel. Nii võib selliseid puhastusvahendeid kasutada aastaid, ilma et nende tõhusus mingil moel langeks.

Mida tähendab eMC tootenimes?

eMC tuleneb inglisekeelset sõnaühendist „Effective Microorganisms Cleaner“ ja tähendab efektiivsete mikroorganismidega rikastatud puhastusvahendit.

Tutvu kõigi probiootiliste puhastuvahenditega

Tagasi blogisse