Kuidas tugevdada taimi looduslikult, tõhusalt ja jätkusuutlikult? - Koduwärk

Kuidas tugevdada taimi looduslikult, tõhusalt ja jätkusuutlikult?

Saaki kasvuhoones, aiamaal, peenrakastis, rõdul või kasvõi köögi aknalaual mõjutab suuresti mulla kvaliteet ja selles peituvad kõige väiksemad elusolendid - mikroorganismid. Need palja silmaga nähtamatud mullas olevad tegelased ei ole suures plaanis midagi eriskummalist - mikroorganismid asustavad kõiki pindu ja elukeskkondi ning moodustavad muuhulgas ka inimese mikrobioomi. Siiski ei tasu nende eksisteerimist ja toimimist mullas iseenesestmõistetavaks pidada. Ja ammugi ei tasu arvata, et aiatöödes läheb kõik täpselt nii nagu soovime. Kui mullaelu on keskkonnamõjude tõttu häiritud, ei saa taimed enam kõrvalise abita kasvada ja Sinul on vaja nende elutegevust omaltpoolt õigete sammudega toetada.

Esmalt tea, et on olemas regeneratiivsed ehk tervist taastavad, degeneratiivsed ehk patogeensed ja oportunistlikud ehk neutraalsed mikroorganismid. Lihtsamalt öeldes - on head ja halvad ning kolmas ja suurim grupp mõjutatavaid ehk domineerimise printsiipi jälgivaid mikroorganisme. See tähendab, et kui loome keskkonna, kus domineerivad regeneratiivsed mikroorganismid, järgivad neutraalsed mikroorganismid regeneratsiooniprotsessi ning patogeensed protsessid on maha surutud.

Efektiivsed mikroorganismid, millele Koduwärk oma tooteid valides keskendunud on, kuuluvad regeneratiivsete mikroorganismide hulka ja nagu eelpool mainitud, on nende kasutamisega võimalik erinevaid protsesse juhtida meile soovitud eesmärgi suunas. Efektiivsed mikroorganismid on mikroobide segukultuurid, mis koosnevad peamiselt piimhappebakteritest, pärmseentest ja fotosünteesibakteritest. Need tulevad loodusest ja on parimad looduse jaoks. Paljusid nendes kultuurides olevaid mikroorganisme kasutatakse toiduainetööstuses, kosmeetikas, kodukoristuses, põllumajanduses, loomakasvatuses, ka biojäätmete kompostimisel, sest need on päriselt kasulikud taimedele, inimestele, loomadele ja keskkonnale.

Minnes tagasi taimede kasvu toetamise juurde tuleb tõdeda, et sõnal väetamine näib olevat paha kõla ja väetamise vajadust kiputakse eirama. Ehkki saaki saab ka nii, siis hästi toidetud taimel ja toeta kasvanud taimel on vahe vahel. Väetisi tuleks kasutada mulla viljakuse, selle mikrobioloogia, saagikuse ning saagi kvaliteedi parandamiseks. Sünteetilised väetised ja pestitsiidid võivad siiski häirida looduslikke tsükleid ja mulla elutegevust. Sestap on Multikraft loonud valiku orgaanilisi taimetugevdajaid, mis tänu lisatud efektiivsetele mikroorganismidele aitavad looduslikku ringlust taastada, toetavad mullaelu ning parandavad taimede vastupidavust kahjurite ja haiguste suhtes. Need on ühtlasi tooted, mis tänu looduslikule koostisele aitavad kasvata kvaliteetset toitu, jätmata taimedesse ja keskkonda keemiliste ainete jääke.

Kui jääd mõtlema, et kas looduslik saab ikka olla piisavalt tõhus ja pikas plaanis jätkusuutlik, siis jah saab. Mikroobid nimelt kohanevad väga kiiresti neile vaenulike tingimustega, taastavad oma populatsiooni ja muutuvad igasuguse keemia suhtes residentseks. Selline residentsuse teke on võimalik üksnes molekulaarse või keemilise aine suhtes, mis mikroobe ähvardavad. Efektiivsetele mikroorganismidel põhinev tehnoloogia aga ei kasuta biotsiidset tegevust ega keemilist ainet, mille ülesandeks on mikroobide hävitamine. See aitab tasakaalustada heade ja kahjulike bakterite suhet selliselt, et kasulikud mikroorganismid oleksid domineerivas rollis. Et ükski mikroorganism ei muutu teise mikroorganismi suhtes residentseks, siis on garanteeritud, et efektiivsete mikroorganismidega tooted on jätkusuutlikud ja tõhusad ka pikaaegsel pideval kasutamisel.

 

Kui kasutad aias tavaliste taimeabivahendite asemel efektiivsete mikroorganismidega tooteid, on tulemuseks palju eeliseid! Edendad mullaelu, parandad taimede tervist ja tugevdad nende kaitsevõimet. Efektiivsed mikroorganismid loovad tervisliku keskkonna pinnasesse ja lehtede pinnale. Taimed kasvavad tugevamaks ning paraneb idanevus, õitsemine, viljumine, viljade valmimine ja saagi kvaliteet. Taimed on seetõttu tugevamad ja jõulisemad ning seega kahjuritele või seentele vastupidavamad. Lisaks aitavad efektiivsed mikroorganismid ergutada ja kiirendada taimede kasvu, kobestada mulda ning seeläbi muuta selle vett imavamaks ja viljakamaks. Tänu Multikraft taimetugevajatele on taimed looduslikult tugevad ja vähem vastuvõtlikud kahjurite ning haiguste rünnakutele. Nende õied, lehed ja viljad on värvilised ning köögiviljad ja puuviljad täis maitset.

 

Multikraft Roots tugevdab noorte taimede juurte kasvu, igasuguste taimede vastupidavust kahjurite ja haiguste suhtes ning soodustab tervet ja aktiivset mullaelu. Roots on väga ökonoomne toode. Istutamisel lisa ühe liitri kastmisvee kohta 10ml Multikraft Roots’i ja edaspidi kasta taimi regulaarselt vähemalt kord nädalas nii, et lisad 10 liitri vee kohta 10 ml Multikraft Roots’i. Kindlasti kasta taimi kohe pärast kastmissegu valmistamist, sest siis on tootes sisalduvad efektiivsed mikroorganismid kõige aktiivsemad ja nende mõju suurim.

 

 

Multikraft Plants on efektiivsete mikroorganismide ja taimeekstraktidega taimetugevdaja köögiviljadele ning ürtidele suurendamaks nende vastupanuvõimet kahjuritele ja haigustele, tugevdamaks lehti ja varsi, pikendamaks köögiviljade ja maitsetaimede säilivusaega ning suurendamaks nende maitse intensiivsust. Plants’i kasutamiseks valmista 20 ml tootest ja liitrist veest taimetugevdaja käepärasesse spreipudelisse ning pritsi taimi tilkumiseni kord nädalas varahommikul, kuid kindlasti mitte otsese päikesevalguse käes. Sooja ja niiske ilmaga võid kahekordistada Pants’i annust.

 

 

Multikraft Flowers on efektiivsete mikroorganismide ja taimeekstraktidega taimetugevdaja õitsvatele lilledele, mis samamoodi aitab suurendada taimede vastupanuvõimet kahjuritele ja haigustele, soodustab õiepungade moodustumist, õite arenemist ja õievärvi intensiivsust. Õieilu nautimiseks pritsi taimi tilkumiseni kord nädalas varahommikuti otsest päikesevalgust vältides. Valmista lahus 20ml tootest ja liitrist veest ning kasuta segu ära kohe.

 

Taimede pritsimiseks on mugav kasutada Multikraft 360° spreipudelit, millel on pihustatava vedeliku surve reguleerimise võimalus, mis töötab mistahes asendis ega vea Sind alt kui käsi kipub väsima ning mis võimaldab kogu valmissegu viimse tilgani ära kasutada, et miskit ei läheks raisku.

 

Multikraft taimetugevdajad, tulevad Koduwärk poodi Austriast, enam kui 45 aastase ajalooga Multikrafti tehasest, kus keskendutakse jätkusuutlikele ja keskkonnasõbralikele lahendustele ning efektiivsete mikroorganismide kasutamisele põllumajanduses, aianduses, kodukoristuses. Multikraft taimetugevdajad on heakskiidetud maheviljeluses, ohutud Sulle ja Su pereliikmetele ning parimad taimedele!

Tagasi blogisse